BLOG

Ofis Mobilyalarının çalışan motivasyonu ve işletme performansı üzerindeki önemi*

10/05/2023

Ofis Mobilyalarının çalışan motivasyonu ve işletme performansı üzerindeki önemi*

Modern nesiller işyerlerine gelmeye başladıkça işyerleri de buna uygun olarak değişim geçirip gelişmelidir. İyi bir ofis tasarımı bunun için doğru çerçeveyi oluşturabilir, ancak tasarımın sağlaması gereken daha çok şey vardır. Modern ofisler sağlıklı çalışmayı desteklemeli, etkileşimi sağlamalı ve ilham vermelidirler.

Bu amaçla odaklanmaya veya takım çalışmasına izin veren tasarımların öneminin yanında, açık ve kapalı ofislerden oluşan oda yapıları, doğru akustik, aydınlatma, renkler, malzemeler ve mobilyalar bu konuda belirleyici ögelerdir. Mobilyalar, mekanlar ve insanlar arasındaki etkileşim noktasıdır ve şirketlerin çalışanlarına verdikleri değeri ifade edebildiği yerdir.

Bir işyerinde aidiyet duygusu yaratmanın bir kısmı, insanların mekanlar ve insanlarla nasıl etkileşime girdiğini ve tepki verdiğini psikolojik ve fiziksel olarak etkileyen işlevsel mobilya parçalarına bağlıdır. Mobilya, kelimenin tam anlamıyla mekanlar ve insanlar arasındaki temas noktası olduğundan, dikkate alınması gereken iki temel faktör vardır: Kalite ve etkileşim.

Ofis mobilyalarının kalitesi, şirketin çalışanlara verdiği değeri yansıtır. İkinci olarak, herhangi bir mobilyanın teşvik ettiği veya caydırdığı etkileşim, ofis tasarım aşamasında çok önemli bir husustur. Şirketler iyi ofis tasarımının etkisini fark ederken, zihniyetteki değişim üretim düzeyinde de hissediliyor. Ticari mobilya koleksiyonları işlevsel, esnek ve sıra dışı olmalıdır.

 

*Toni Piskac, (Interior Architect and Workplace Consultant at tnpx) röportajından alıntıdır.

tüm yazılar
 
Copyright © 2020 Tüm Hakları Saklıdır. A&T Mimarlık